Telefonische afwijzing door verzekeraar altijd te betwisten

6 oktober 2011

Het komt maar al te vaak voor dat na een schade de verzekerde zijn verzekeraar telefonisch van de schade en de toedracht op de hoogte stelt en hij dan te horen krijgt dat zijn schade niet gedekt is. Verzekeraars hebben het liefste dat schades telefonisch worden gemeld, omdat de schadehelpdesk van de verzekeraar  -die er op getraind is om vragen te stellen om naar afwijzing te kunnen toewerken- dan de schade direkt ‘uit de wereld kan helpen’. De verzekerde, doorgaans een ondeskundige waar het de polisvoorwaarden betreft, is dan meestal teleurgesteld en uit het lood geslagen. De meeste verzekerden zijn na de mondelinge afwijzing ‘overtuigd’ van het gelijk van de verzekeraar en laten het er vaak bij zitten. En dat is precies waarom verzekeraars schades het liefst telefonisch ontvangen. Een grote verzekeraar die vooral met een plaatsnaam adverteert heeft zijn website zo ingericht dat haar verzekerden in principe alleen maar telefonisch een schade aan kunnen melden. Mocht de verzekerde denken dat het slechts een telefonisch gesprekje was: van iedere telefonische melding wordt een nauwkeurige notitie gemaakt waarbij vooral de toedracht expliciet wordt opgetekend. Mocht de verzekerde er dan later -telefonisch of schriftelijk-  nog op terug komen, dan wordt die notitie er beslist bijgehaald. En als de schadetoedracht dan -enigszins- anders wordt beschreven is dat vaak een reden om u als onbetrouwbaar persoon te bestempelen en vervolgens niet meer tot afwikkeling van de claim in te gaan.

In ieder geval is het uitsluitend mondeling afwijzen van een schade niet voldoende, de verzekeraar moet schriftelijk zijn standpunt kenbaar maken. Doet hij dat niet, dan mag de verzekerde dat eisen!

Meldt daarom nooit een schade telefonisch maar altijd schriftelijk, en als het een grotere schade betreft is het zelfs verstandiger om nog niet eens zélf de schade te melden maar een echte onafhankelijke en objectieve deskundige zoals Schadecoach.com in te schakelen. Dan wordt er van meet af aan het juiste traject bewandeld waarbij u zélf de regie houdt en niet vanwege onervarenheid kunt worden benadeeld. De praktijk leert helaas dat bij een grotere schade zoals een brand, het vaak voorkomt dat verzekerden minder krijgen uitgekeerd dan waar ze recht op hebben!

12 april 2025
Dekra spant met de schadebehandelaar samen om contra expert buitenspel te zetten 
10 april 2025
Illegale en bedrieglijke praktijken over de rug van verzekerde
23 februari 2025
Niets anders dan ellende bij schadeafwikkeling
6 februari 2025
Onbetrouwbaarheid troef, wat er ook gebeurt.
15 januari 2025
Wegwezen daar voordat je een schade hebt, want dan ben je te laat.
3 december 2024
Jarenlang tegengewerkt bij simpele schade, eindelijk gerechtigheid
25 november 2024
Dubieuze praktijken: Nog steeds spookfacturen
10 november 2024
Wel premie incasseren maar bij schades niet reageren!
25 oktober 2024
Belachelijk trage verwerkingstijd van vijf weken!
2 oktober 2024
Rommeltje in administratie over de rug van de klant.
Meer posts